haapalariitta1 Riitan maailmasta

Taivas kuulee, taivas näkee, taivas tietää kyyneleet...

  • Taivas kuulee, taivas näkee, taivas tietää kyyneleet...

Löysin erään lyhyen kirjoituksen muistiinpanoistani. En muista kuka on kertonut, kirjoittanut. Sai minut vanha muistiinpano pohtimaan, ja kirjaamaan tännekkin... Tuli sellainen ilonhetki, että tästä turvallisesta näkökulmasta voisin kirjoittaa. En koe olevani kenenkään yläpuolella, erikoislaatuisempi, arvokkaampi. Näitä näkökulmia kirjaan omalta aatokselta. Rukouksesta, rukousvastaus/rukous...

Tässä jotain muistiinpanosta… löytämääni kirjoitukseen:

"Niin monta kertaa haluamme ratkaista ongelmiamme omin avuin, turvautumalla toisiin ihmisiin, ihmisviisauteen, ihmiskeinoihin. Jospa voisin ostaa avun ongelmaani rahalla? Usein vasta viimeisenä keinona on rukous. Silloinkin uskossa luotamme enemmän muiden rukouksiin. Oma rukoukseni voi olla muminaa, turhautunutta päivittelyä, epäuskoista kiukuttelua.

Nytpä rohkaisen rukoilemaan kaikella uskalluksella ja ääneen, jopa huutaen. Kyllä yksin ollessa on lupa huutaa. Rehellisyys Jumalan edessä tuottaa joskus ilmoille itkuun murtumista, huudonkin. Ihmisten edessä voidaan hävetä sellaista käytöstä, ja silloin mennään tilannetajulla, hiljaa rukoillen... 

Kaikki aitous kiinnostaa Luojaamme. Hän on luvannut: Herra on lähellä niitä, joilla on särjetty sydän, hän pelastaa ne, joilla on murtunut mieli. Ps.34:19.

Ääritilanteissa, kun epätoivo kolkuttaa sydämellä, saa, voi pyytää Taivaan apua... Ihminen saa suuren ilon, kun Jumala vastaa ja ilmestyy. Se tuntuu siinä tilanteessa ihmeeltä – mitä se onkin. Sillon on kuin turvassa... Rukous avaa uusia mahdollisuuksia…Rohkene, tartu käteen, joka on Sinulle jo ojennettu. Rukoile, huuda vaikka: ”Jeesus kuule, vastaa, auta…"

Kyllä se on mahdollista... Taloudellisissa ongelmissa painiva voi saada apua. Ilman puolisoa jäänyt voi saada elämäänsä uuden, kiinnostavan ihmisen. Lapseton voi tulla raskaaksi. Työtön voi saada työtä. Sairas voi parantua. Syntinen saada syntinsä anteeksi. Sitä voidaan kutsua evankeliumiksi. Se on ilosanoma Jumalan rakkaudesta ja hyvyydestä. Se on hyvä sanoma mihin tahansa ihmisenä olemisen ongelmaan, kun Jumala vastaa ja antaa avuttomalle avun, epätoivoiselle toivon, sairaalle terveyden ja murheelliselle ilon. Voimme kokea Luojan hyvyyttä, ja hänen ihmeellistä apuaan elämämme helppoina ja raskaina päivinä... Sinut ja minut luonut, Luojamma, Jumala… Hän on Sinut nimeltä kutsunut! Emme jää turvattomiksi..."

On hyvä lopettaa Kenneth Karppisen laulunsanoihin, Taivas kuulee...Taivas näkee, Taivas tietää kyyneleet.. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Toimituksen poiminnat